Mercedes-Benz CLS Osztály

CLS - Értelem és érzelem

Az új CLS kupé designja.
Az új CLS kupé kívül-belül meggyőző. Kifejező formája ellenállhatatlanul egyesíti magában a sportosságot és az eleganciát. Stílusteremtő körvonala tudatosan különül el bármi eddig létezőtől.
Összetéveszthetetlen ? külső megjelenés.
Mindent szabad, ami tetszik! Sőt: ami elcsábít és torkunkra forrasztja a szót. Ez volt a legfőbb cél az új CLS formatervezésekor.

Letisztult forma, élek és ívek összjátéka tanúskodik a megformálás művészetéről és a legtisztább esztétikáról. A lenyúló motorháztető különösen hosszúnak hat, és a Mercedes csillagot viselő, átrajzolt frontrészbe fut bele. A fényszóróba foglalt irányjelző fénydióda-sor C-betűt formáz, éjszaka is félreismerhetetlenné téve a CLS-t. A tetővonal hátrafelé lejt, és a hátsó oldalablak alacsonysága is erősíti a sportos hatást. A farral pedig teljessé válik a formák érzékisége: az erőteljes, elegáns vonalvezetésre a fénydiódás hátsó lámpák éjszakai designja teszi fel a koronát.

A ragyogó design visszatükröződik a színekben: gyönyörű pasztellszínek és hatásos metálfényezések nemcsak napfénynél juttatják érvényre a CLS pompás sziluettjét ? maradandó benyomást hagyva a szemlélőben.
Meggyőző belső értékek ? az enteriőr.
Belső tervezőink aprólékos design-munkával alkottak tökéletes egészet, amely belül is visszatükrözi a CLS külső szépségét. A teljes sok-sok részlete és értékes anyaga a prémium-igényt fejezi ki. Az exkluzív "Silver Shadow" dekorációk és a zongoralakk, illetve a nagyméretű színes TFT képernyő és az analóg óra klasszikusan sportos, kellemes környezetet teremt, ahol a mesteri kézművesség hangulata uralkodik. Maximális komfortnak örvendhetnek a hátsó utasok is ? mindenki a saját egyedi ülésében foglal helyet.

A vezetőhelyen ergonómikusan rendeztek el minden kezelőszervet és műszert ? ez is szerepet játszik a Mercedes-Benz közmondásosan hívogató hangulatában. A központi műszeregység valamennyi tájékoztatása jól látható; a multifunkciós kijelző egyénileg állítható be. Ezáltal a lényegre, a forgalomra összpontosíthatja figyelmét az autós.
Egyedi komfortülések.
Szemre is pazar a CLS széria ülése, ráadásul valamennyi utasnak maximális utazási komfortot teremt, hiszen hátul is kényelmes egyedi ülések vannak. Az első ülések opcionális multikontúr-csomagja pedig nemcsak hosszú úton kényezteti az ember hátát, hanem légpárnáival PRE-SAFE? helyzetben fokozott oldaltartást és ad.
 
Mercedes-Benz CLS Osztály
Környezetbarát koncepciók
 

Környezetkímélő koncepciók.
A BlueEFFICIENCY a gyűjtőneve a Mercedes-Benznél a jövőbe mutató hatékonysági technikáknak, valamint a fogyasztást és az emissziót csökkentő innovatív intézkedéscsomagoknak.
Az új CLS BlueEFFICIENCY modelljei.
Az új CLS-ből kétféle BlueEFFICIENCY modell áll rendelkezésre, amelyeket környezetbarát technikák és intézkedések egész sorával láttak el.
Hatékony technológiák az új CLS kupéban.
A CDI dízelmotorjainak legújabb nemzedékére kimagasló teljesítmény és csekély fogyasztás jellemző. A befecskendezési nyomást megnövelték, a működést simábbá és zajtalanabbá tették, a sűrítési arány csökkentésével pedig leszorították az emissziót.

Közvetlen befecskendezés, a sűrítés fokozása, valamint teljesen új szívó- és kipufogó-rendszer eredményez csúcsértékeket a benzinmotor nyomatékában, teljesítményében és csendességében. Az innovatív motortechnika jelentősen csökkentette a káros anyagok kibocsátását és a fogyasztást az elődmodellekhez képest.
Csomagok az új CLS kupéhoz.
Az üzemanyagféleségtől és a motorteljesítménytől függően többféle intézkedést érvényesítettek a BlueEFFICIENCY modellekben. Ilyenek például:
-    Igény szerint vezérelt üzemanyag-szivattyú
-    ECO Start-Stop funkció állítja le alapjáraton a motort, üzemanyagot takarítva meg
-    Eletromechanikus kormánymű
-    A vezető tájékoztatása az energiatakarékos vezetési stílusról
-    Intelligens energiagazdálkodás
-    Motortökéletesítések
-    Csökkentett gördülési ellenállású gumiabroncs
 
Mercedes-Benz CLS Osztály
Biztonság
 
Egy szépség mindig aktív védelmező ösztönnel
Biztonságos autózás.
A biztonságos autózásban sokoldalú intézkedésekkel támogatja Önt a Mercedes-Benz biztonsági koncepció: a kezelési és kijelzési koncepció például csökkenti a vezető figyelmének elterelését a közlekedés eseményeiről. Ehhez járulnak intelligens rendszerek, amelyek kritikus helyzetekben teszik szenzibilissé a vezetőt, és támogatják a megoldásban.

Az új CLS-ben alapfelszerelés a bi-xenon fényszóró. Ez erősebben világít a hagyományosnál, és jelentős szerepet játszik a jobb láthatóságban és látásban. Világítástechnikai újdonság az opcionálisan kapható Intelligent Light System, teljesen újonnan kifejlesztett fénydiódás fényszórókkal. Ezt a technikát, amely a maximális világítási teljesítmény mellett hosszú élettartamával és minimális energiafogyasztásával is kitűnik, először a CLS-ben alkalmazza a Mercedes-Benz.

A sebességhatár-asszisztens beépített kamerája felismeri a közlekedési jelzőtáblákat, és a központi kijelzőn mutatja a felismert sebességkorlátozást. Különösen olyan utakon, ahol gyakori a jelzőtáblák változása, illetve építkezések környékén csökkenti a veszélyt, hogy az autós elnéz egy sebességkorlátozást.

Az alapfelszereléshez tartozó ATTENTION ASSYST figyelmezteti az autóst, és pihenést javasol, ha felismeri az elfáradás tipikus jeleit. Ennek érdekében folyamatosan figyeli a vezetőt. Ha viselkedése eltér a korábban megállapított profiltól, akusztikai és optikai figyelmeztetésre kerül sor.

Az opcionális Plus vezetőasszisztens csomag [1] tartalma a DISTRONIC PLUS, a BAS PLUS fékasszisztens, a PRE-SAFE? fék, valamint az új aktív holttér- és sávtartó-asszisztens. A rendszerek szorosan együttműködnek, felismert veszély esetén figyelmeztetik a vezetőt, és megfelelően kontrollált fékbeavatkozásokkal járulnak hozzá a menetirány korrigálásához.