Mercedes-Benz C osztály limuzin

Design
 
Külső megjelenés
A C-osztály külső designja a modern Mercedes-Benz formanyelven, a feszes vonalak és a nagy, nyugodt felületek műszaki fölényt sugárzó kölcsönhatásán alapul. A frontrész kiemelése új karosszériaelemekkel, mint a lökhárító, a fényszóró és a motorháztető, domináns fellépést ad a jármű elejének.
Az opcionális, fénydióda-soros nappali menetfény a karakteres króm díszléccel megfűszerezi a küllemet, ráadásul észrevehetőbbé teszi az autót, így a biztonságot szolgálja. Négy új fényezés bővíti a színpalettát, hátulról pedig a széria fénydiódás lámpák keltenek jó benyomást.
Különböző méretű és formatervű könnyűfém-kerekek bőséges választéka húzza alá a feszültséghordozó látványt, és bővíti a kombinációs lehetőségeket.

Fokozott sportosságról gondoskodik az AMG sport-csomag. Az AMG Styling markáns első köténye, küszöbburkolata és hátsó köténye mély benyomást keltően erősíti a C-osztály dinamikus karakterét.
Belső tér.

Odabent újjá alakított műszerfal fogad, árnyékolóval az egyöntetű kombinált műszer alatt. A felületek finom tapintásúak, a dekorációk kiváló minőségűek. Az ELEGANCE és AVANTGARDE kivitelben a kombinált műszerbe foglalt TFT-technikájú színes monitor ad elsőrangú áttekintést.

A vezetőhely ergonómikus kialakítású, a komfortos ülések pedig kifogástalanul illeszkednek a harmonikus belső designhoz. Az új kárpitanyagok és színkoncepciók éppúgy élénkké varázsolják az utasteret, mint a kesztyűtartó feletti nagy díszítőelem, például alumínium- és fa-kivitelben, vagy a szellőzők galvanizált dekorációja.

 
Mercedes-Benz C osztály limuzin
Agilitás
 
A C-osztály limuzin menetdinamikája.
Az agilitás az új C-osztály limuzin varázsszava. Az átdolgozott modellsorozat számos műszaki innováció mellett olyan széles motorválasztékot kapott, amely minden igényt kielégít a teljesítmény és a hatékonyság tekintetében. Alig akad még egy autótípus, amely ilyen gyorsan képes alkalmazkodni az Ön egyéni igényeihez és vezetési stílusához.
Sportosan vagy komfortosan? Ön dönt!
Számos műszaki innováció gondoskodik a kategóriában egyedülállóan fölényes vezetési érzésről. Itt van például a széria AGILITY CONTROL futómű szelektív csillapítási rendszere, amely mindig a menethelyzetnek megfelelően állítja be a lengéscsillapítókat ? teljesen önműködően, és kerekenként külön.

Különleges érzést kelt az opcionális menetdinamikai csomag Sport-módja. Gombnyomással lehet választani rendkívül komfortos vagy vérpezsdítően sportos vezetési stílus között. Az utóbbiban nemcsak a csillapítás keménysége változik meg, hanem a gázadás karakterisztikája is: direktebbnek hat a motor. Vagy választhatja a Standard módot, hogy simán és lágyan lebegjen az út felett.

Az új, hatásfokra optimalizált 7G-TRONIC PLUS automatikus váltómű a Mercedes-Benz egyik műszaki csúcsteljesítménye. Hét előremeneti fokozat eredményez mindig kedvező fordulatszámot és alig észrevehető váltásokat. Lassításkor a 7G-TRONIC PLUS többszörös visszakapcsolása átugorhat egyes fokozatokat, ezáltal gyorsabban alkalmazkodik a helyzethez az autó.
Jó útfogás mindenféle út- és időjárási viszonyok között ? 4MATIC.
Ha rossz az út, kedvezőtlen az időjárás, vizes és havas minden, akkor is zavartalanul nyugodt autózást tesz lehetővé az opcionális 4MATIC összkerékhajtás, amelynek aktuális nemzedéke nem a hagyományos differenciálzárakkal működik, hanem a Mercedes-Benz által tökéletesen a járműhöz hangolt elektronikával. A motorteljesítményt 45 százaléka juthat az első tengelyre, és 55 a hátsóra ? így minden menethelyzetben a lehető legjobb az útfogás.
 

Mercedes-Benz C osztály limuzin
Környezetbarát koncepciók

 

A Mercedes-Benznél a BlueEFFICIENCY név jelenti a jövőbe mutató egyedi műszaki megoldásokat, illetve fogyasztást és az emissziót optimalizáló innovatív intézkedéscsomagokat.
A C-osztály limuzin BlueEFFICIENCY modelljei.
A C-osztályban számos BlueEFFICIENCY modell áll rendelkezésre, amelyeket környezetkímélő megoldásokkal, illetve átfogó intézkedésekkel láttak el.
Hatékony technológiák a C-osztály limuzinban.
A CDI dízelmotorok legújabb nemzedéke kimagasló teljesítménnyel és csekély fogyasztással tűnik fel. A befecskendezési nyomást megnövelték, a működést csendesebbé és simábbá tették, a sűrítés csökkentése pedig leszorította az emissziót. A C 220 CDI BlueEFFICIENCY új mércét állít fel a teljesítmény és a fogyasztás terén. Az átfogó BlueEFFICIENCY intézkedések következetes alkalmazása a kategória mintapéldájává tette.

Közvetlen befecskendezés, megemelt sűrítés és turbófeltöltés jóvoltából képvisel csúcsot az új benzinmotorok nyomatéka, teljesítménye és csendessége. Az innovatív motortechnika jelentősen mérsékelte a káros anyagok kibocsátását és a fogyasztást az elődmodellekhez képest.
Intézkedéscsomagok a C-osztály limuzinban.
Az üzemanyag jellegétől és a motorizáltságtól függően számos különféle intézkedést alkalmaztak a BlueEFFICIENCY modellekben. Néhány példa:
-    ECO Start-Stop funkció
-    A vezető tájékoztatása az energiatakarékos stílusról
-    Súlycsökkentések
-    Intelligens energiagazdálkodás
-    Csökkentett gördülési ellenállású gumiabroncsok
-    Tökéletesített aerodinamika
-    Optimalizált váltómű-áttételek